Luottamus pitkän yhteistyön perustana

Neljän opiskelukaverin perustama Suomen Juristit Oy on vuonna 2008 perustettu lakiasiainpalveluja tarjoava yritys ja alansa edelläkävijä. Toiminta alkoi laki24.fi sivustolla ja perustui palvelupuhelimen ympärille. Laki24.fi on verkkopalvelu, jonka avulla ihmisille tarjotaan nopeasti ja ymmärrettävästi lakitietoa. Keskisuurella yrityksellä on nykyään viisi osakasta, toimipaikat Oulussa ja Helsingissä, ja se on Suomen lakiasiain yritysten rankinglistauksessa Top 50 joukossa. Yksi osakkaista, Samuli Mikkonen, kertoo naureskellen tavoitteiden olleen jo alussa hyvin selkeät: ”Päätimme jo perustaessa vaatimattomasti tulla Suomen suurimmaksi ja parhaimmaksi toimistoksi.”

Laki24.fi sivusto on yhä edelleen yrityksen tärkein asiakashankintakanava. ”Sivusto varmistaa meidän kasvun ja elinvoimaisuuden. Niin kauan kun se toimii, me voidaan kasvaa käytännössä rajattomasti”, Mikkonen pohtii. ”Haluamme tarjota kaikille kaikkea, mikä taas tarkoittaa, että meidän pitää olla iso”, hän myös lisää.

Alussa yrityksen toiminta oli hyvin yksinkertaista. Pääasiallinen työ hoidettiin puhelimilla ja tietokoneilla.

Nopean kasvun myötä kuitenkin myös tekniikkaa on tullut lisää, joka taas on luonut omat haasteensa.

Mikkonen uskookin, että IT-tuen ulkoistaminen on ollut järkevintä. Sen myötä he pystyvät keskittymään omaan ydinosaamiseensa. ”Tekniikan lisääntyessä myös ongelmat ovat lisääntyneet. Siksi tarvitsemme jatkuvaa tukea ja ylläpitoa.”

Mikkonen painottaa eritoten luottamuksen merkitystä yhteistyökumppaneihin. Hän haluaa tietää, että kun heille myydään it-ratkaisuja, niin niitä ei myydä myymisen takia. Mikkonen luottaa siihen, että kaikessa myynnissä yrityksen tarpeet otetaan huomioon, eivätkä he päädy tekemään irrelevantteja hankintoja.

On tärkeää, että yhteistyökumppanilla on selkeä käsitys heidän alastaan ja tarpeistaan.

Parhaimmassa tapauksessa alan tunteminen voi johtaa yhteistyökumppanin puolelta siihen, että lisäkehittämisen suhteen päästään esittämään liiketoimintaa tehostavia visioita ja ideoita, mitä Mikkonen myös toivoo.

Tulevaisuuden visiona Mikkosella on nousta Suomen rankinglistauksessa nykyisestä Top 50 joukosta Top 25 joukkoon. Siihen hän kertoo avaintekijöinä olevan kasvun ja tehostamisen. ”Tilanteet muuttuu ja kaikki muutkin kehittyvät. Saattaa olla, että vaatii meiltä enemmän kuin osataankaan nyt kuvitella” hän miettii. ”Vaikka ei olla juuri nyt vielä absoluuttisesti parhaita, ollaan me paikattu se kovalla työnteolla” hän paljastaa. Samaa hän odottaa myös yhteistyökumppaneilta. Täytyy olla valmis tekemään töitä.

Tutustu muihin asiakastarinoihin >>