Investment Intelligence Oy konserniin kuuluva Sijoittaja.fi on netissä toimiva yksityissijoittajien omistama ja kehittämä tietopalvelu. Yritys tarjoaa puolueetonta ja laajaa tietoa sijoittamisesta yleensä, sekä neuvoja miten voi sijoittaa fiksummin. Sivustolta löytyy ilmaisen sisällön lisäksi myös yksityis- ja ammattikäyttöön soveltuvat maksulliset sijoittajan työkalut, jotka auttavat, helpottavat ja nopeuttavat käytännön sijoittamista.

Toinen yrityksen perustajista, Timo Heikkilä, kertookin, että sivusto on rakennettu yksinomaan sijoittajien etuja ajatellen. Hänen mukaansa tämän päivän myyntikulttuurissa asiakkaan etu unohtuu usein myyntipaineiden alla, ja heidän tavoitteena onkin kaikessa toiminnassa toimia siten kuin he olisivat itse asiakkaana.

Koska yritys on käytännössä Web-palvelu, haluaa Heikkilä jatkuvasti kehittää sivustoa ja työkaluja eteenpäin.

”Meidän tavoitteena on kehittää työkalujen helppoutta ja käytettävyyttä sellaiseen suuntaan, että kuka tahansa osaisi sijoittaa työkalujamme käyttämällä” Heikkilä toteaa.

Yrityksellä on erityisesti mielenkiintoa ETF,  eli Exchange Traded Fund-rahastoista. ETF:t ovat nousseet ammattisijoittajien suosituimmaksi sijoitusmuodoksi viime vuosina niiden alhaisten kulujen ja monipuolisen valikoiman vuoksi. Heikkilä on jo pitkään halunnut luoda ohjelmiston, jolla sopivien ETF-rahastojen löytäminen onnistuisi helposti. Nykymallien käytettävyydessä on hänen mukaansa suuria puutteita. ”Jo pitkään ennen projektin aloittamista kävimme keskustelua koodareiden ja projektipäällikön kanssa siitä, mikä on mahdollista toteuttaa ja mitkä meidän toiveet ja tavoitteet ovat. Sitten niitä lähdettiin toteuttamaan.”

Heikkilä kertoo projektin sujuneen odotusten mukaisesti. Aiempaankin toimijaan hän oli todella tyytyväinen, mutta päätti vaihtaa yhteistyökumppania tarvitessaan kovempaa koodausosaamista.

”Projektinjohtaminen ja ongelmien ratkaisu oli huipputasoa” hän kehuu.

Toisaalta Heikkilä myös tietää, että kun tehdään asiakkaalle räätälöity ohjelmisto jossa on mukana monta osapuolta, on tiedossa että aikataulut saattavat venyä. Ohjelmisto saatiin kuitenkin ulos viimeiseen takarajaan mennessä, mihin hän on tyytyväinen.

Idea ETF-rahastojen Spotifysta jalostui projektin aikana. ”Kuten Spotifyssa, alussa oli vain pitkä lista biisejä ja piti tietää tarkkaan etukäteen mitä etsii. Nykyään taas biiseistä on olemassa valmiita listoja joita voi selata ja katsoa helposti, mikä kiinnostaa”. Samaa ideaa käytettiin ohjelmiston luonnissa. Yhden pitkän listan sijasta ETF-rahastot on saatu jaettua eri kategorioita esittäviin listoihin. Listoja on laaja valikoima. Voi valita esimerkiksi suosituimmat Top5 tai eri riskiluokan listoja, kuten turvallisen, maltillisen tai rohkean sijoittajan listan.

Heikkilän mukaan kukaan muu maailmassa ei tarjoa yhtä selkeää ja helppokäyttöistä palvelua. Tavoitteena Heikkilällä on tulevaisuudessa parantaa sivuston muidenkin työkalujen helppokäyttöisyyttä, ja mahdollisesti siirtyä teknologiatarjoajaksi ja lisensoida työkalu muillekin alan toimijoille. Vaikka palvelu on julkaistu ihan vastikään, on se ehtinyt jo saada suurienkin toimijoiden kiinnostuksen. ”Ollaan saatu paljon positiivista palautetta niin yksityissijoittajilta kuin potentiaalisilta kumppaneiltakin” Heikkilä kertoo. Hän uskoo palvelun avaavan uusia liiketoimintamahdollisuuksia, ja odottaa innolla tulevaa.

Tutustu muihin asiakastarinoihin >>