Pekan kumisaapas painautuu elokuisen nurmikon kosteaan pintaan. Aurinko on jo noussut ja säikyttänyt usvan tiehensä niityltä, mutta maan tuoksu nousee edelleen väkevänä. Edellä kulkee Matti onkivapa olallaan. Matin maastokenkien narina on ainoa ääni, joka halkoo aamun hiljaisuutta.

Äänetön kävely onkipaikalle on Matin ja Pekan vanha rituaali. Sanoja ei tarvita ystävysten välillä, vaan pelkällä katseen suunnalla voi kerrata tutut paikat. Ja toinen nyökkää ymmärtämisen merkiksi.

Matti ja Pekka ovat molemmat autoalan yrittäjiä. Poikasena alkanut mopojen rassailu siirtyi autojen laittoon, ja jossain vaiheessa he molemmat huomasivat pyörittävänsä omia autokauppojaan.

Samassa hiljaisuuden katkaisee raastava pirinä. Matin taskussa soi puhelin – ja kovalla. Matin kuulo on alkanut heikentyä, vaikka asiasta ei saakaan Matin kuullen puhua.

– Sori, Matti pahoittelee, mun on pakko ottaa tää.

Matti pysähtyy hoitamaan puhelua. Viereisellä lammella kuherteleva telkkäpariskunta lehahtaa kailotusta karkuun. Parin minuutin päästä Matti saa hoidettua puhelun ja matka jatkuu.

Niityn reunasta alkaa polku, josta on enää muutama sata metriä järven rantaan. Rannassa on vanha puuvene, jota on jo useasti paikattu ja tilkitty, mutta se pitää kuitenkin onkimiehet vielä uskollisesti pinnalla. Matti ja Pekka nostavat onkivehkeet, eväät ja muut tarvikkeet veneeseen ja alkavat työntää venettä vesille.

Silloin Matin taskussa taas soi.

– Sori, tää on tärkeä asiakas, mun on pakko ottaa tämä, Matti selittelee.

Ja taas odotellaan, kunnes puhelu on saatu hoidettua. Matti hyppää veneen kyytiin ja Pekka työntää kevyesti veneen keulasta ja hypäten itsekin veneeseen. Pekka laittaa airot hankaimiin ja alkaa soutaa kohti järven keskellä olevaa saarta. Sen länsipuolella on pieni syvänne, jonne miehet ovat matkalla. Siellä on järven paras ahvenpaikka, josta on joskus nostettu jopa yli kiloisia eväkkäitä.

Ja taas Matilla soi. Ja Matilla on taas samat selitykset. Pekkaa alkaa tilanne jos selvästi hermostuttaa.

– Etkö sä voi laittaa sitä puhelinta kiinni edes onkireissun ajaksi, Pekka kysyy.
– No meillä on just kova markkinointikampanja menossa ja siihen on mun puhelinnumero tietenkin laitettu lisätietojen kyselyyn, Matti selittää.
– On meilläkin iso kampanja menossa, mutta ei mun puhelin soi vaikka munkin yhteystiedot on esillä ja puhelin on päällä ihan normaalisti, sanoo Pekka.

Miten se on mahdollista. Miksi Pekan puhelin ei soi.

Koska Mustalinja.

Pekalla on Mustalinja. Se on mobiilivaihde, johon Pekka on vaihtanut tilakseen ”Varattu” ja valinnut kestoksi viisi tuntia, jonka hän arvioi onkireissun kestävän. Sinä aikana Pekan numeroon tulevat puhelut ohjautuvat muille työntekijöille. Yksinkertaista, toimivaa ja ennen kaikkea hermoja säästävää. Pekka on onnellinen ihminen.

– Laita sinäkin Matti Mustalinja ja nauti elämästä, Pekka kehottaa

Pekka kertoo, kuinka hänkin oli aluksi epäileväinen Mustalinjan toimintaan. Mutta käytön myötä epäilykset ovat vaihtuneet innostukseksi.

– Siinä pystyy laittamaan, että soiko puhelu heti kaikilla vai niin, että soi vuoron perään. Ja me tehtiin vielä semmoinen erikoisempi viritys, että mobiilivaihde jakaa puheluja tasaisesti vuoron perään kaikille myyjille, Pekka kertoo. – Mutta ennen kaikkea tärkeimmäksi jutuksi mun mielestä on tullut takaisinsoittopalvelu. Tässä uudessa versiossa jää nyt ihan täydellinen loki, mistä numerosta on soitettu, kuka on vastannut ja näkee vielä, onko asia hoidettu, Pekka jatkaa.

– No eikös tuo sitten maksa ihan maltaita, kysyy Matti.

– No eihän tämä halpa ollut. Olis ollut vähän halvempiakin, mutta tässä on parhaat ominaisuudet. Ja kun laskettiin, paljonko meille maksaa se, että ei ehditä vastaamaan puheluihin, todettiin, että tämä maksaa moninkertaisesti itsensä takaisin, Pekka toteaa.

Matti innostuu asiasta ja lupaa ottaa heti reissun jälkeen yhteyttä Mustapekkaan ja pyytää ICT-asiamiehen vierailulle. Näin sopu säilyy ystävysten kesken ja tälläkin tarinalla on onnellinen loppu.

Niin, ja ahveniakin tuli 13 kappaletta, keskipainoltaan lähes puoli kiloa, joten siinäkin mielessä reissu oli antoisa.

Mikä on Mustalinja?

Mustalinja on moderni yrityksen viestintäsovellus. Mustalinja mahdollistaa yrityksen saumattoman viestinnän sisältäen muun muassa monipuolisen läsnäolotilojen ja puheluiden hallinnan sekä niiden välittämisen. Yrityksesi kaikki vaihdepuhelut ovat hallittavissa yrityksen sisällä jaettavan Mustalinjan älykkään vaihdelokin ansiosta. Mustalinja on aidosti operaattorivapaa. Vaihteeseen on kytkettävissä minkä tahansa kotimaisen operaattorin SIM-kortit.

MUSTALINJA -MOBIILIVAIHTEEN OMINAISUUDET

 • paikallis- ja yritysnumerot
 • vastaanottajaryhmät
 • käyttäjien läsnäolotilat
 • puheluiden siirrot ja aikaohjaukset
 • ulospäin näytettävän numeron asettaminen
 • vaihteen sisäinen, reaaliaikaisesti jaettu loki yrityksen puheluiden hallintaan
 • räätälöidyt tiedotteet
 • interaktiiviset äänivalikot
 • tallennusmahdollisuus
 • raportointi
 • Mustalinjan käyttöön tarvitset käyttäjätunnuksen.

Mikäli olet kiinnostunut tutustumaan Mustalinjaan, haasta mystinen ICT-tiimimme yhteydenotollasi! Tietoja mustalinja.fi | 075 328 5765 | aspa@mustalinja.fi